Jarl Åkerlund

Ledamot – Ordförande
jarlakerlund@yahoo.se

Civilekonom med stort intresse för båtliv och andra utomhusaktiviteter. Var fram till 2016 anställd på en av de större bankerna valde då att trappa ner arbetslivet och att uteslutande ägna mig åt projekt och uppdrag jag verkligen vill jobba med.

Bor med fru, dotter och hund sedan mer än 20 år tillbaka i villa i Sundbyberg. Har varit med i båtklubben sedan 2008. Båtarna har blivit större och större, numera har vi en Forbina 40 Fly från 2010 som vi nyttjar en hel del från tidig vår till sen höst. Har tidigare aktivt arbetat i Askskärs- och Kolfatsgrupperna. Valdes in i styrelsen 2017 och axlade rollen som vaktchef. Med det engagemang och kamratskap som finns i i klubben och inte minst i styrelsen kände jag när frågan att bli ordförande dök upp, att det var dax att ta över klubban och fortsätta utveckla klubben i en positiv anda.

Bertil Israelsson

Ledamot – Vaktchef
bertil.israelsson@gmail.com

Har varit medlem i båtklubben i 1 år men haft båt i 6 år på annan plats. Flyttade till Sundbyberg 1983, har 3 vuxna barn, är sambo med Pia och bor numera i den centrala delen.

Jag har varit aktiv tränare, ledare, styrelseledamot och ordförande inom fotbollen under många år och trivs bra med föreningslivet. Har eget företag inom prepress sedan 9 år tillbaka.

Lena Melander Eklöf

Ledamot – Miljöansvarig
sifilen2@gmail.com

Jag är mer eller mindre uppvuxen i klubben. Mina föräldrar gick med i början av 80-talet och på den tiden hade vi en träsnipa.

I somras köpte familjen en fantastisk Flipper 850! Familjen består av min man Krister, våra två tonårssöner och en katt. Jag tycker om vatten i alla former men efter att ha arbetat i simhall i tio år är jag en riktig badkruka. Vi åker helst ut i skärgården och gärna så långt ut att en kan se havsbandet. Är ny miljöansvarig i klubben och till vardags arbetar jag i Kultur- och fritidsförvaltningen i Sundbyberg.

Beatrice Hübinette

Ledamot – Kassör
beatrice.hubinette@coor.com

Glad och energifylld Sundbybergsbo som gillar att träna Crossfit och löpning. Älskar båtlivet och kallar mig gärna för BåtBea. Hyfsat ny i båtvärlden och tar alla tillfällen som ges att åka och basta på vår fantastiskt fina klubbholme Askskäret. Är gift med Isak Hübinette. När det inte är båtsäsong går utflykterna till södra dalarna där vi gärna spenderar mycket tid i skogen och åker skidor när det finns snö.

Till vardags arbetar jag med verksamhetsutveckling på Coor, ett facility managementbolag. I SBK har jag koll på ekonomin och är klubbens kassör. Mig kontaktar du när du har ekonomiska frågor. Vi ses på sjön!

Björn H Jonsson

Ledamot – Sekreterare
bjorn@bjornhjonsson.se

Jag har varit Sundbybergsbo sedan 1984, och bor med fru Karin på Ågatan. 2008 år blev jag medlem i båtklubben, och båtägare 2010. Vi är innehavare av en Yamarin BR57, som ibland tar oss till landstället på Ådö i Upplands-Bro.

Min yrkesmässiga bakgrund är CFO och ekonomichef i mindre och medelstora bolag.

Som styrelseledamot och sekreterare i Sundbybergs båtklubb hoppas jag kunna bidra med min erfarenhet från ekonomi och administration, men framför allt med engagemang i båtklubbens framtidsfrågor.

Per Hållander

Ledamot – Hamnkapten
per.hallander@santamaria.se

Sundbybergsbo sedan 2013, Är Sverigechef på Santa Maria gift med Camilla och har två vuxna barn samt ett barnbarn. Medlem i SBK sedan 2013 och vår båt en Carver 26 har vi haft sedan 2010. Vi tillbringar vår sena sommarsemester i Stockholms underbara Skärgård. På Helgerna vår och Höst åker vi gärna en sväng till vår klubbholme Askskäret, och vissa längre helger även Kolfatet.

Är ledamot i styrelsen och Hamnkapten sedan 2016. Är även aktiv i Askärets holmkommitté. Välkommen att vända dej till mej om du har frågor om medlemskap, vårt medlemsregister eller om kön till bryggplats.

jan-ekstromJan Ekström

Ledamot – Varvschef
jancarin_ekstrom@hotmail.com

Efter att våra 2 barn flyttade hemifrån så sålde vi huset och flyttade till Mariehäll 2012. Nu känner vi att båtlivet kan prioriteras och gick med i SBK förra året. Förutom sjö och hav tycker jag om att resa och uppleva nya platser.

Till vardags så arbetar jag som försäljningsansvarig på HYDAC AB – ett tyskt företag som arbetar med hydraulik.

Göran Laxén

Suppleant
goran.laxen@telia.com

Civilingenjör i elektroteknik, med stort intresse för allt som har med båtar och sjön att göra. Var fram till slutet av 2017 anställd som GDPR-konsult på PwC. Ville arbeta lite mindre och fokusera mer på sånt jag väljer själv och trivs med, både i arbetslivet och på fritiden. Startade därför i början av 2019 ett eget företag, Laxén Consulting AB.

Är singel, med två vuxna utflugna barn, och bor sedan i April 2018 på mitt fritidsskepp ”Ejdern af Stockholm” på Söder Mälarstrand. Mycket av min fritid ägnar jag åt att underhålla och renovera skeppet, som byggdes 1916. Har också en kabinbåt, Yamarin 59 c, och är delägare i en styrpulpetbåt Terhi 475 BR. Har varit medlem i klubben sedan 2013. Valdes in som suppleant i styrelsen 2019.

Bengt Benson

Suppleant
bengt@bensons.se

Jag flyttade till Duvbo 1999 från Solna. Bor sedan några år i centrala Sundbyberg med två tonårskillar. Jobbar med IT och då mera bestämt betalsystem för parkering och kollektivtrafik. Uppvuxen med båtliv och gillar att segla. Har numera en daycruiser Regal Ventura 6.8 som bland annat gärna hittar till Askskären.

Utöver båt så är tennis ett fritidsintresse. Var tidigare dessutom rätt aktiv inom politiken i Sundbyberg och då framförallt kultur och fritidsfrågor. Har nu minskat engagemanget och tycker det ska bli trevligt att öka engagemanget i båtklubben.