Nu är våren här på riktigt och det är full fart på området. Båtar görs fina för att äntligen sjösättas. Den första sjösättningen är avklarad och 13 båtar kom i Bällstaån.

Den 29: e maj så är det dags för städdag. Då kommer vi snygga till området. Efter sjösättning så kan vi även denna vinter förvara bockar och annan vinterförvaringsutrustning på V2. Vi kan ställa det längst ner mot Lasses lada. Ställ gärna upp detta så fort Ni sjösatt.

Under veckorna 30 – 43 kommer Rapid att rondera området en gång.

Vi har också inlett samtal med Bällstavikens Motorbåtsklubb om att bemanna nattvakten gemensamt. Det är inget som kommer vara klart i år men förhoppningen är att komma framåt i frågan inför sommaren 2019.

Frågan om en bättre lösning för att förvara kajaker är nära sin lösning. En Sportbox kommer de närmaste dagarna beställas. Den har låsbara fack där man kan förvara kajak och annan utrustning. Leveranstiden beräknas till 10 – 12 veckor. Mer information kommer framöver.

Den 12: e – 13: e maj är det dags för öppning av våra klubbholmar Askskären och Kolfatet. Anmälan görs i BAS.

Även denna sommar kommer Sundbybergs stad att iordningställa för aktiviteter på V1. Vi kan väl anta att en boulebana kommer sättas på plats och eventuellt mer.

Parkliv i Marabouparken kommer ställa upp en Foodtruck på V1. I dagsläget vet vi inte så mycket mer än så. Det får bli en överraskning helt enkelt!

Någon gång efter midsommarsommar så kommer vi att anordna någon typ av aktivitet för medlemmar där vi även kommer bjuda in politiker och tjänstemän. Förhoppningsvis kan vi visa upp klubben från sin bästa sida. Mer information om detta kommer inom kort.

Vi vill passa på att påminna om att snart kommer nya regler för bottenfärger att gälla, från 2020. Det finns lite att läsa på vår hemsida:

Mer läsning finns här:

Sen vill vi i styrelsen gärna se fler som kan hjälpa till med att köra traktor, hantera kranen eller vara slipbas. Detta är idag en något trång sektor och vi behöver verkligen fylla på här. Så känner Ni att något av detta låter spännande så kontakta gärna vår Varvschef Jan Ekström.

Önskar alla en riktigt skön sommar
SBK styrelse